10 Kasım 2013 Pazar

ALAÇATI: ZARİF VE GÜZEL

Alaçatı insanın içini açıyor... Estetiğin, mimarinin, zarafetin, tasarımın dekorasyonun güzelliğine hayran olmamak imkansız. Sanatçıların Alaçatı'yı mesken tutmasını anlamak kolay, burada herkesin içindeki yaratıcılık ortaya çıkabilir. Alaçatı’yı kelimelerle değil de fotoğraflarla anlatmak en doğrusu…


İzmir-Çeşme otobanında Alaçatı sapağından giriş yaptık. Alaçatı’nın eski sokaklarına dalmak için arabayı park edip girişteki tepenin üzerine inşa edilmiş üç yel değirmenini sağımıza alıp ilerliyoruz. İlk andan itibaren Alaçatı bizi büyülüyor. Yıllar önce geldiğim Alaçatı daha bir büyümüş daha bir güzelleşmiş. Kafeler, restoranlar, mağazalar, oteller hepsi adeta daha güzel gözükmek için çaba gösteriyor.




Fotoğraf makinem elimden düşmüyor. Hangisi acaba daha güzel, şu mu bu mu derken onlarca fotoğraf çekmişim. Tasarım ürünlere, hediyeliklere bakarken alışveriş iştahım kabardı. Hele pastanelerden gelen güzel kokuları duyunca bütün hamur işlerini denemek istiyoruz.



Bugün için yağmur uyarısı var fazla zaman kaybetmeden ara sokaklara daldık. Gezimizde kaybolmak serbest, kendimizi Hacımemiş Mahallesinde bulduk. Köşedeki köy kahvesinde çayımızı içip biraz soluklandık.

 
 

Sabah güneşle başladığımız gün öğle saatlerinde çıkan rüzgarla ve bulutlarla kararıyor. Biz ara sokaklarda gezinirken Alaçatı kalabalıklaşmış, mekanlar tıklım tıklım olmuş, sokaklarda yürümek zorlaşmış. Kalabalık üzerimize gelince soluğu Urla’dan tanıdığımız Beğendik Abi’de aldık.

Hem arabaya yakın hem de yemekleri lezzetli deyip restoranın bahçesine yerleştik. İzmir’in şevketi bostanını çok duydum bir türlü yiyememiştim, burada görünce ilk tercihim oldu. Yemeklerin hepsi birbirinden güzeldi.


Yemek bitti derken birden çıkan fırtına ve hemen ardından gelen yağmurdan kaçmak kolay olmadı. Yağmura rağmen sakızlı kurabiyenin tadına bakmadan dönmek istemeyince meydanın girişinde bulunan Alaçatı Köy Kurabiyecisi Metin Ustadan alışveriş yaptık. İyi de yapmışız

Karşıyaka-Alaçatı arası otobandan gidilince 110 km, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürüyor. 

 

1 yorum:

  1. Play Blackjack for Real Money at M life - Mapyro
    The most comprehensive directory for blackjack games has a wide 제천 출장마사지 selection of Blackjack 광주 출장샵 games 아산 출장마사지 to 군산 출장마사지 choose from, and offers you the 군포 출장마사지 best offers for

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...